Vi kan tilby alle typer tannbehandling i vår praksis. Vi har direkte oppgjør med HELFO i de tilfeller man har krav på refusjon ved tannbehandling. Sissel har også autorisasjon for implantatbehandling med refusjon fra HELFO.

I vår klinikk har vi også mulighet for å ta OPG (panoramabilde) av pasientene,det vil si at vi tar et stort røntgenbilde som får med alle tenner,tannrøtter ,kjever og kjeveledd. Vi har digital scanner slik at vi kan scanner tenner og tannkjøtt digitalt når det skal fremstilles kroner,implantatkroner,snorkeskinner eller skinner til usynlig tannregulering.

Snorkeskinne


Vi har lang erfaring med fremstilling av snorkeskinner. Snorking er sammensatt. Avhengig av årsak til at du snorker kreves det i enkelte tilfeller samarbeid med fastlege. Dette vurderes alltid når du kommer til konsultasjon for vurdering av snorkeskinne eller søvnapneskinne. Vi har toppmoderne utsyr som scanner tennene dine for fremstilling av dette.

Usynlig tannregulering


Er du ikke fornøyd med smilet ditt på grunn av et mellomrom eller en tann om står ut av buen? Dette kan mest sannsynlig ordnes ved hjelp av gjennomsiktige skinner. Vi har god erfaring med usynlig tannregulering der tennene dine scannes og legges inn i et spesialisert digitaltprogram slik at du er med på og tar del i  prosessen hele veien fra planlegging av endring til sluttresultat.

Du vil oppleve en forutsigbarhet og trygghet fra start til slutt. Bestill en konsultasjon hos oss så kan vi gi deg pris og behandlingstid på dette.

Botox


Medisinsk benyttelse av Botulinumtoxin ( Botox) mot for eksempel kronisk migrene, spenningshodepine , muskelspasmer eller andre lidelser bidrar årlig til at svært mange får forbedret livene sine vesentlig. Botox er med andre ord ikke kun et legemiddel som brukes innen kosmetiske behandlinger.

Vi kan behandle flere former for lidelser med Botox og svarer gjerne på spørsmål du måtte ha, og kan samtidig gjøre en vurdering av det du plages med.

Botox vil blokkere nerveimpulser til de musklene som stoffet er injisert og dermed redusere smertesignaler. Det er generelt lite ubehag og smerte forbundet med behandlingen. Full virkning av behandlingen kommer etter ca to uker. Virkningen varer i 3-4 mnd, hos noen 6 mnd.

Kontroll


For å ta vare på tennene dine er det viktig med regelmessig behandling og vedlikehold. Undersøkelsen hos oss består av en grundig sjekk av tenner og tannkjøtt, samt to røntgenbilder, enkel tannstensrens og puss. Innkallingsintervall for hver pasient bestemmes individuelt ut fra behandlingsbehov.

Tanntrekking


Dersom en tann er svært ødelagt eller løs og den ikke kan repareres på en tilfredstillende måte, må den trekkes for å unngå smerter og infeksjon. De vanligste årsakene til at tenner fjernes er store kariesangrep (hull) eller tannkjøttsbetennelse. Trekkningen utføres i lokalbedøvelse.

Implantat


Et implantat er en konstruksjon som erstatter manglende tenner og vi har spesialist som setter inn selve skruen. Tannen får du på plass når skruen har grodd fast i benet. Hvis du har rett til HELFO refusjon er tannlegen autorisert av HELFO til å utføre resten av arbeidet. Vi har lang erfaring med alt fra erstaning av en tann til mer kompliserte jobber som oppbygging av tannløse kjever. Også her scannes munnen din slik at resultatet blir forutsigbart. Vi tar imot henvisning fra andre tannleger .

Rotfyllinger


En rotfylling er nødvendig på tenner hvor nerven er betent eller infisert av bakterier. Dette kan skyldes et dypt hull i tannen,en dyp fylling,traume mot tannen,eller andre påkjenninger.

Symptomer kan være kraftig følsomhet ved kalde og varme drikker som videre kan utvikle seg til tannverk. Tannen kan føles høy eller vond å tygge på. Selv om en tann trenger å rotfylles må man ikke nødvendigvis ha symptomer,noen ganger avdekker man infeksjonen på røntgenbildet.

Krone


En krone lages når en tann er så skadet at det ikke lar seg gjøre å reparere med en fylling. Kronen er et nytt skall utenpå en tann. Hvilken type kronemateriale tannlegen velger å bruke avhenger av hvilken tann som må kronebehandles.

En krone lages ved at tannen blir slipt til. Det tas avtrykk som sendes til tannteknikker. I påvente av at den nye kronen lages, får man en midlertidig krone. Etter ca 2 . uker er den permanente kronen ferdig og klar til å festes.
De mest brukte kronetypene er, keramiske kroner, metall-keramkroner og metall kroner.

Proteser


Helprotese
En helprotese er en avtagbar tannprotese som ersatter alle tennene i en kjeve. Den fremstilles ved at det tas avtrykk av kjevekammen, som deretter sendes til tannteknikker. Fremstillingen krever flere besøk hos tannlegen.

Delprotese
En delprotese er en avtagbar tannprotese som ersatter en eller flere tenner. Protesen festes med kroker (klammere) på gjenværende tenner. Som ved fremstilling av helprotese tas det avtrykk som sendes til tannteknikker, og pasienten må belage seg på flere besøk hos tannlegen.

Karies- hull i tennene og tannfyllinger


Karies, også kalt tannråte, er en tannsykdom som gir hull i tennene. I munnhulen har vi mange bakterier og noen av disse kan feste seg til tennene og danne et bakteriebelegg, også kalt plakk. Fra maten vi spiser kan bakteriene danne syrer som på sikt kan bryte ned tannsubstansen, dersom bakteriebelegget ikke fjernes.

Tannfylling
Dersom en tann må behandles på grunn av et hull, så legges det en tannfylling. Dette innbærer at man borrer i tannen og legger en fylling i en og samme seanse. Hos oss legger vi først og fremst komposittfyllinger.
Kompositt består av en blanding av porselenspartikler og plast, ca. 70 % porselen og 30% plast. En komposittfylling fungerer best som fortannsfyllinger og til små og mellomstore hull i jekslene. En stor fordel er at fyllingen sementeres til den gjenværende del av tannen, og denne fyllingen er derfor vevsbesparende. Dessuten er kompositt tannfarvet og vi tar ut farge som passer til dine tenner.

Tannkjøttssykdom


Periodontitt er en betennelse i tennenes støttevev. Dette innbærer tap av tennenes feste i kjevebeinet, noe som medfører at tennene med tiden blir løsere og på sikt kan gå tapt. Faktorer som kan påvirke sykdomsutviklingen er bakterier, gener, dårlig renhold og røyking. Periodontitt utvikles sakte og er som oftest uten smerter i tidlig fase. Symptomer kan være hovent, rødt og lett blødende tannkjøtt.

Det viktigste er å forebygge og behandle sykdommen, derfor er egeninnsats vel så viktig som regelmessige besøk hos tannlegen. Man anbefaler at pasientene er nøye med renhold, og supplerer tannpussen med tanntråd, tannstrikker eller mellomromsbørster. Tannlegen fjerner bakterier og tannstein som ligger over og under tannkjøttskanten som er vanskelig for pasienten å fjerne selv, samt letter rengjøringen.

Tannlegeskrekk


Tannbehandlingsangst eller tannlegeskrekk kan oppstå av flere grunner. Vi er her for å hjelpe deg. Du er ikke alene. Over 20% av befolkningen er så redd for tannbehandling at de kun oppsøker tannlege ved ekstreme smerter, 5% kommer aldri, uansett smerter.
Går det mange år uten at man går til tannlege, kan det i noen tilfeller medføre et stort og kostbart behandlingsbehov. Du kan ved gitte forutsetninger få støtte fra HELFO til rehabilitering av et tannsett som ikke er ivaretatt grunnet sterk tannbehandlingsangst.

Vi har god erfaring i å hjelpe og veilede pasienter slik at man kan få de rettigheter man har krav på via HELFO. Hos oss vil du bli møtt med sympati og forståelse for din angst. Vi har ulike metoder for å komme i mål med behandlingen. Det er viktig at du har tillit til oss og at du føler du har kontroll over situasjonen. Vi setter av god tid til første konsultasjon-det er viktig at vi blir kjent med deg og at du er trygg hos oss- det lages et behandlingsforslag som er i samsvar med dine ønsker og vår anbefaling. Du er langt på vei idet du bestemmer deg og tar kontakt med oss. Vi er her for ivareta deg og din tannhelse.